S-a întors ursul în localitate în care a fost batjocorit „Moș Martin”

Un urs a atacat o gospodărie din comuna Colți, județul Buzău, și a ucis miei și oi. Atacul s-a întâmplat la doar câteva ore după ce un alt urs, bănuit că ar fi terorizat zona mai multe luni, a fost împușcat și batjocorit.

„Alt atac, alt urs. Problema e mult mai gravă. Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor. A fost azi noapte. Invit ONG-urile, protecţia animalelor să-l ia şi să-l ducă unde vor dânşii…”, a scris primarul comunei Colţi.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că a fost demarată o anchetă de Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și Garda de Mediu, după ce pe rețeaua socială Facebook au apărut imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în comuna Colți, este batjocorit și stropit cu bere.

„Aici e Moș Martin, care ne-a făcut o groază de… o groază de… că nici nu mai am cuvinte. Cât a stricat aici la noi, am nopți nedormite din cauza ta, frumosule”, s-a înregistrat primarul.

Apoi au apărut și alte imagini, în care cadavrul ursului este târât pe pământ cu sfori și în care primarul din localitatea Colți toarnă bere peste el. Acesta le-a spus apoi jurnaliștilor că așa face și după ce taie porcul.

La începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a anunțat că Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru recoltarea ursului care a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colți și Pănătău. De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili și despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.