S-a închis faimosul restaurant ”La Cocoșatu”. Ce-au găsit inspectorii ANPC

Foto: La Cocoșatu / facebook

Restaurantele La Cocoșatu și La Gil din Capitală au fost închise de inspectorii de la Protecția Consumatorului, după ce au găsit mai multe nereguli grave.

Inspectorii de la Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au găsit în cele două localuri din Băneasa produse expirate, neconforme și nesigure.

”Autorităţile au amendat proprietarii restaurantului Gil cu 55.000 lei şi au propus inchiderea temporara a unitatii pe o durata de cel mult 6 luni”, au declarat oficiali de la Protecţia Consumatorilor, citați de ”Adevărul”.

„Dacă vor să redeschidă porţile sunt nevoiţi să îşi cumpere scule de bucătărie de uz profesional şi să nu mai pregătească mâncarea în ligheane de plastic. Apoi, vor face dovada cu acte că au contractat servicii de dezinsecţie”, au adăugat sursele citate.

De cealaltă parte, în bucătăria restaurantului La Cocoșatu, faimos pentru micii care sunt preparați aici, inspectorii au confiscat 52 de kilograme de produse alimentare, inclusiv ciorbă.

A fost aplicată o amendă de 20.000 de lei pentru că angajații nu făceau curățenie în bucătăria restaurantului.

A fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de 6 luni.

”În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul”, a declarat Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din ANPC.