S-a făcut cel mai lung zbor comercial din lume. Avionul a aterizat după peste 19 ore

FOTO: Holgi/Pixabay.com
FOTO: Holgi/Pixabay.com

Compania aeriană austrialiană Qantas a anunțat că a încheiat duminică dimineață un test. Este vorba despre cel mai lung zbor comercial fără oprire din lume. Piloții au decolat de pe un aeroport din New York și au aterizat la Sydney.

Zborul Qantas Flight 7879, operat cu un avion Boeing 787-9 Dreamliner, cu 50 de pasageri la bord, s-a încheiat ajungând la destinație după 19 ore și 16 minute. Prin acest test s-a dorit verificarea imapctului pe care îl are asupra echipajului și pasagerilor o durată atât de lungă la bord.

„Este un moment istoric pentru Qantas, un moment istoric pentru aviația australiană și un moment cu adevărat istoric pentru aviația lumii”, a declarat directorul general al companiei aeriene, Alan Joyce.

Asociația pentru Transport Aerian Internațional (IATA) estimează că anul acesta vor călători cu avionul aproximativ 4,6 miliarde de pasageri, iar până în 2037 numărul acestora aproape se va dubla.

În luna martie, anul trecut Qantas a intrat în topul celor mai lungi zboruri după distanță, după ce a început să opereze pe ruta Perth – Londa. Aernova Boeing 787-9 Dreamliner străbate o distanță de aproape 14.500 de kilometri în aproximativ 17 ore. Cel mai lung zbor ca distanță era operat, până în toamna anului trecut, de Qatar Airways, de la Auckland la Doha. Distanța este de 14.526 de kilometri și se face în 17 ore și 40 de minute.

Însă în luna octombrie a anului trecut un avion Singapore Airlines a zburat fără oprire peste 16.700 de kilometri. A decolat de pe aeroportul Changi, din Singapore, cu 150 de pasageri și 17 membri ai echipajului la bord și a ajuns după 17 ore și 25 de minute la New York.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.