S-au deschis 13 magazine goale în România. Ce poți face aici

the empty shop promenada mall
The Empty Shop. Foto: Promenada Mall Facebook

Începând de joi, 5 aprilie, locuitorii din mai multe orașe din România vor putea merge în așa-numitele “magazine goale”. Nu pentru a cumpăra haine, ci pentru a le dona pe cele pe care nu le mai folosesc.

Campania se numește „The Empty Shop” („Magazinul gol” în traducere în limba română) și se desfășoară în 13 orașe din România.

„Dă o viață nouă hainelor pe care le-ai abandonat în dulap, donându-le celor care au nevoie de ele! Ți-au rămas mici sau largi? Sunt prea colorate, out of trend, sau pur și simplu nici nu mai știai că le ai? Atunci acesta este primul semn că nu îți mai trebuie. Da, despre rochiile, bluzele, cămășile sau perechile de pantaloni uitate în dulap este vorba”, arată organizatorii.

Iată ce au de făcut cei care vor să participe:

-Să aleagă hainele pe care nu le mai poartă, dar care se află într-o stare bună.
-Să le aducă în mall-urile care participă la campanie. Aici, hainele vor ajunge în rafturile magazinelor The Empty Shop.
-Organizatorii le vor sorta, curăța și împrospăta cu ajutorul Ariel și Lenor.
-La final, alături de Let’s Do It Romania, organizatorii le vor dona copiilor și familiilor nevoiașe din programul Let’s Share & Care.

Magazinele sunt dedicate colectării exclusive de îmbrăcăminte.

Evenimentul se desfășoară în perioada 5-18 aprilie.

Bucureștenii pot aduce hainele la Promenada Mall (zona Info Point). Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în centrele comerciale: City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.