S-a deschis o nouă variantă ocolitoare pentru un oraș din România

varianta ocolitoare sfântu gheorghe

Foto: Captură video Facebook Sorin Grindeanu

Varianta Ocolitoare Sfântu Gheorghe (VO12F) a fost dată în folosință, fiind deschisă traficului, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Varianta Ocolitoare Sfântu Gheorghe are o lungime de 11,56 km și asigură conexiuni rutiere cu DN12, DJ103B și DN13E. „Traficul rutier de tranzit va putea evita astfel traversarea orașului, ceea ce va aduce un plus de confort și siguranță în această zonă”, a transmis ministrul. Astfel, traficul rutier de tranzit (în special traficul greu) va putea circula în zonă fără să mai traverseze orașul.

Potrivit lui Cristian Pistol, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe traseul VO12F au fost construite inclusiv:

Construcția Variantei Ocolitoare Sfântu Gheorghe din județul Covasna a costat 249,4 milioane de lei (fără TVA) și a fost finanțată prin fonduri europene.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version