„S-a decolorat Puiul Fericit!” Răspunsul directorului, medic veterinar

O postare legată de un produs a ajuns virală pe Facebook. Este vorba despre „Puiul fericit”, despre care producătorii spun că este crescut cu hrană 100% vegetală și că provine din găini cu creștere lentă.

Cătălina Anghel spune într-o postare pe Facebook că puiul s-a decolorat și că „nu mai este „galben ca cel de curte”, ci în pete ca dalmaţianul”.

„Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umbla cu cioară vopsită sau… puiul vopsit, cum vreţi să spuneţi. Şi încă pe bani buni, pe banii proştilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc şi cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural şi că: „are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”.

De dimineaţă pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă şi 2 linguriţe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este „galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmaţianul”, a povestit femeia pe Facebook. Mesajul ei a devenit viral, cu peste 40.000 de share-uri în 24 de ore.

La scurt timp a venit și un răspuns la această reclamație chiar de la directorul producătorului MQ Agricola, care este de profesie medic veterinar.

„Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creştere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetală (din care 70% porumb şi grâu, soia, şrot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale).

Putem observa această culoare gălbuie, în comparaţie cu puiul aşa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporţii diferite, de exemplu mai multă şi mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) şi chiar în ţesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii.

Epiderma, stratul superficial de la suprafaţa tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apă peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne.

Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale şi că nu utilizăm nicio substanţă artificială în hrana puilor”, i-a transmis clientei Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.