S-a decis ridicarea mai multor restricții în București. Ce se schimbă

restaurant terasă bistro
Foto: Zotx / pixabay.com

O parte din restricțiile din București vor fi relaxate începând de luni, 3 mai, relatează postul de televiziune Digi24.

Sălile de spectacole și restaurantele se pot deschide la interior la capacitate de 30%, începând de luni, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Decizia a fost luată de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Însă, unele dintre restricții se mențin. Concret, restaurantele, sălile de spectacole și magazinele pot funcționa până la ora 21.00. Restricțiile de circulație după ora 22.00 rămân în vigoare.

Dacă incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori va scădea sub 1,5, atunci măsurile vor fi relaxate și mai mult, iar restaurantele și sălile de spectacole vor putea funcționa la capacitate de 50%. De asemenea, vor fi permise evenimente în aer liber cu maximum 300 de participanți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.