Victorie importantă a Opoziție în Parlament: „PSD nu mai are majoritate”

FOTO: Gov.ro
Parlamentul României. FOTO: Gov.ro

Ora 15:47. În Parlament, de la ora 15:00 ar fi trebuit să înceapă dezbaterea moțiunii de cenzură, însă opoziția a cerut schimbarea programului, astfel încât votul să fie dat luni și nu sâmbătă. În urma unui vot, programul a fost respins de opoziție în plenul reunit al Parlamentului. 194 de voturi a avut opoziția și doar 181 PSD.

Florin Iordache, cel care a condus ședința, a fost huiduit de parlamentarii opoziției. Acesta a încheiat ședința și nu a supus la vot programul pentru moțiunea de cenzură. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat, la ieșirea din plen că „în acest moment PSD a pierdut majoritatea în Parlament”, însă a mai adăugat că nu va trece moțiunea de cenzură, iar Guvernul Dăncilă nu va pica.

Știrea inițială


Parlamentarii au decis ca moțiunea de cenzură să fie votată în weekend. „Astăzi la ora 15:00 va fi citirea și sâmbătă la ora 11:00 dezbaterea și votul”, a declarat liderul PSD Florin Iordache.

Decizia a fost influențată de PSD, care speră ca la votul moțiunii să fie prezenți mai puțini parlamentari, pentru că e sâmbătă. Opoziția ar fi dorit ca votul să aibă loc într-o zi lucrătoare.

„Conducerea camerei reprezentată de PSD se comportă abuziv ca în epoca Liviu Dragnea, nu este absolut nicio diferență. Numărul de semnături pe care îl avem în momentul de față pe moțiunea de cenzură arată angajamentul unei majorități parlamentare de adormit Guvernul Dăncilă.

Dacă doamna Dăncilă și PSD ar avea în continuare legitimitate și majoritate parlamentară nu ar fi nevoiți să apeleze la astfel de tertipuri cu profil infracțional promovate de domnul Florin Iordache.

Realitatea este confirmată pe hârtie că doamna Dăncilă și PSD, în momentul de față, nu mai au majoritate în Parlamentul României și nici legitimitate. Ca atare, asistăm la tot felul de șicane, la tot felul de blocaje, la tot felul de bariere pentru a se perpetua măcar o zi în plus la guvernare și a rămâne conectați la supapa de resurse publice pentru că asta este miza.

Fiecare zi în plus la guvernare pentru cei din PSD este o zi în care sunt racordați la supapa de resurse publice pe care le folosesc în interes personal, clientelar, în detrimentul celor mulți care și-ar dori o guvernare eficientă”, a declarat liderul PNL Raluca Turcan.

Iohannis crede că săptămâna viitoare vine un nou guvern

Klaus Iohannis a criticat guvernarea PSD în cadrul evenimentului „GoTech World”, care are loc în București, la Romexpo. De asemenea, Iohannis a mai spus că speră că va trece moțiunea de cenzură și că noul guvern „va veni după săptămână viitoare”.

Președintele a mai spus că mediul de afaceri are nevoie de un mediu stabil și predictibil.

„Predictibilitatea este cuvântul de ordine al oricărei guvernări responsabile. Dar, cum am văzut în ultimii ani, din păcate, orice numai predictibilitate nu am avut.

Nu am să insist acum asupra degringoladei generate de PSD în sectoare esențiale ale economiei naționale și nici asupra incapacității acestui partid de a înțelege că administrația trebuie să sprijine mediul de afaceri, nu să îi distrugă speranța și perspectivele”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.