Ryanair anulează alte 400.000 de rezervări. Lista zborurilor suspendate care îi afectează pe români

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

Ryanair anulează alte 400.000 de rezervări, în afara celor 315.000 deja anulate, anunță “The Telegraph”.

În total, alte 18.000 de zboruri vor fi anulate în perioada noiembrie 2017 – martie 2018. Zeci de rute au fost suspendate pe perioada iernii.

Linia aeriană low cost a confirmat că va ține la sol 25 din cele 400 de avioane ale sale în acest interval și că va transporta cu două milioane mai puțini pasageri decât plănuise (129 de milioane în loc de 131).

Compania irlandeză a anunțat că noile anulări o vor costa 25 de milioane de euro, dar vor elimina riscul suspendării altor zboruri.

Se pare că Ryanair a făcut noile anulări după ce piloții săi au refuzat să renunțe la o săptămână de vacanță în schimbul a 12.000 de lire sterline.

Primele 315.000 de anulări de rezervări au fost determinate de suspendarea unor zboruri în perioada septembrie – octombrie 2017.

Linia aeriană a mai anunțat că acei clienți afectați de anulări vor primi un e-mail din partea companiei în care li se va propune să își schimbe gratuit data călătoriei sau să renunțe la zbor și să solicite Ryanair să primească banii pe bilet.

Returnările de bani vor fi procesate în 7 zile lucrătoare, au mai menționat reprezentanții liniei low cost.

Compania a mai anunțat că mai puțin de 1% dintre clienții Ryanair vor fi afectați în această iarnă.

Potrivit imperatortravel.ro, câteva dintre zborurile anulate de Ryanair care îi vor afecta și pe turiștii români sunt următoarele:

București – Palermo – anulată pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 28 martie 2018;

București – Madrid și Madrid – București – toate zborurile de miercuri pe ruta din noiembrie până în martie sunt anulate;

Londra – București – 24 noiembrie;

București – Bruxelles – București – zborurile de după-amiaza;

Atena – București – 5 noiembrie.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.