Rutina zilnică a oamenilor de succes! Iată ce trebuie să faci pentru a fi ca ei

Miliardarii sau fondatorii de companii au ceva cu adevarat fascinant in ei. Cum de au mult mai mult succes decat alti oameni? De ce ei reusesc sa castige intr-o ora cat altii intr-o saptamana sau o luna?

Acest lucru nu este neaparat un secret, iar rutina zilnica a unor oameni de succes precum Bill Gates sau Elon Musk ar trebui sa ofere posibilitatea de a descoperi un anumit tipar.

Afland activitatile zilnice ale acestor oameni de succes, poti ajunge la concluzia ca si tu poti foarte bine sa faci acele lucruri si, de ce nu, sa ajungi ca ei.

Iata cum arata o zi obisnuita din viata unui om de succes:

  1. Fa acelasi lucru in fiecare dimineata

Este necesara o anumita rutina in fiecare dimineata, caci asa poti incepe ziua in mod structurat. In primul rand, oamenii de succes se trezesc foarte devreme, gen…foarte devreme( 3:45). Citesc mail-uri, fac un dus rece si jogging( la 5:30). Nu neglijeaza niciodata igiena personala si folosesc parfumuri atragatoare. Unii merg chiar mai departe, asa cum este Mark Zuckerberg, care poarta mereu acelasi tricou, pentru a nu pierde timp gandindu-se la tinuta.

  1. Inainte de a lucra, reflecteaza

Oamenii de succes stiu unde se afla, dar pentru a ramane asa, isi aloca un timp de 10 minute pentru a reflecta la ziua care incepe si la planuri viitoare.

  1. Planifica in unitati mici de timp

Oamenii de succes aleg sa isi imparta ziua in unitati mici de timp. Daca cei mai multi oameni planifica activitatile pe ore sau jumatati de ore, acestia iau in considerare minutele. Aceste ceasuri G-Shock se pot dovedi de mare ajutor in masurarea taskurilor.

  1. Incepe cu sarcini mari

Oamenii se pot concentra doar 4-5 ore pana cand productivitatea incepe sa scada. Deci, foloseste aceasta perioada doar pentru activitati care necesita atentie si performanta.

  1. Pauza de pranz: poti face orice in afara de munca

Munca in pauza de pranz este o mare greseala, caci aceea este perioada cand trebuie sa te opresti si sa incarci bateriile. Lui Bill Gates ii place sa joace carti atunci, iar Warren Buffet petrece pranzul cu o persoana diferita zilnic.

  1. Planuieste intalniri si apeluri dupa-amiaza

Dupa pranz, performanta scade, iar oamenii de succes folosesc aceasta perioada pentru intalniri si apeluri.

  1. Ramai productiv dupa munca

Ar trebui ca la finalul timpului de lucru sa te relaxezi. Insa, oamenii de succes se ocupa de proiecte si interese care ii avanseaza. Elon Musk atribuie succesul sau cartilor citite in adolescenta. Chiar si in prezent citeste zilnic carti pentru inspiratie.

  1. Creeaza conditii pentru un somn sanatos

Somnul bun este important, caci acesta te ajuta sa fii productiv. In ora dinainte de culcare oamenii de succes nu folosesc laptop-uri sau telefoane si chiar le interzic in dormitory.

Toate acestea demonstreaza ca oamenii de succes nu traiesc doar ziua, ci tot ceea ce fac are sens si isi regandesc mereu actiunile.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.