Rușii nu mai au rezerviști. Sunt amestecați soldați nepregătiți cu mercenari și miliții proruse

FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter
FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter

Forțele ruse au rămas, probabil, fără rezerviști pregătiți de luptă și forețează comandamentul militar rus să amestece soldații din mai multe elemente diferite, inclusiv companii militare private și milții proruse, în unități aparent regulate ale armatei și ale infanteriei navale.

Statul Major general ucrainean a raportat că în jur de 2.500 de rezerviști ruși se antrenează în oblasturile Belgorod, Voronej și Rostov pentru a întări operațiunile ofensivei ruse în Ucraina.

Însă aceștia nu ar fi de ajuns pentru a crea o forță puternică care să pornească la ofensivă, în condițiile în care, potrivit autorităților ucrainene, rușii ar fi pierdut aproximativ 20% din personal în unele zone, transmit specialiștii Institutului pentru Studiului Războiului, în cea mai recentă analiză a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Direcția de informații militare ucrainene a afirmat că forțele rusești efectuează mobilizări mascate și creează noi unități cu personal nou mobilizat care probabil nu are suficientă pregătire pentru a fi eficient și este puțin motivat să lupte.

Companiile militare private rusești se pare că formează unități combinate cu elemente aeropurtate din cauza pierderilor semnificative de efective.

Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele disponibile de efective pregătite pentru luptă.

Se pare că Brigada 810-a de infanterie navală a Gărzii rusești primește personal de la alte unități ale Flotei Mării Negre, inclusiv membri ai echipajelor navelor militare. Este puțin probabil ca unitățile nou formate sau regrupate să fie eficiente în luptă.

Forțele rusești fortifică probabil așezările ocupate în sudul Ucrainei, ceea ce indică faptul că rușii încearcă să stabilească un control permanent în regiune.

Oficialii ucraineni au raportat că forțele ruse au început să sape tranșee și să construiască diguri de beton în zone nespecificate din regiunile Mykolaiv și Kherson, în apropiere de Melitopol și în vestul regiunii Zaporizhia.