Rușii jefuiesc case și magazine. Ar fi trimis înapoi în Rusia electrocasnice și alimente

FOTO: Ministerul Apărării al Ucrainei/Facebook
FOTO: Ministerul Apărării al Ucrainei/Facebook

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că invadatorii ruși sparg locuințe și magazine și fură aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit în Rusia. De asemenea, aceștia ar fi furat și mașini din Ucraina, potrivit jurnaliștilor de la pravada.com.

„Ocupanții continuă să terorizeze populația locală și să comită jafuri în teritoriile ocupate temporar. Trimit în Rusia electrocasnice, automobile, alimente și alte resurse materiale.

Situația forțelor ucrainene de apărare nu s-a schimbat semnificativ în ultima zi. Forțele Armate ale Ucrainei continuă să atace trupele inamice.

În același timp, se constată o scădere a intensității atacurilor aeriene de către inamic. Inamicul a folosit în ultima perioadă mai mult aparate aeriene fără pilot.

În ziua precedentă, unitățile Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit 7 ținte aeriene ale inamicului (1 avion, 4 UAV și 2 rachete de croazieră). În plus, bombardierele și avioanele noastre de asalt au dat lovituri puternice inamicului.

În ceea ce privește invadatorii, aceștia continuă să înroleze cu forța oameni în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Potrivit informațiilor disponibile, bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani din zona Stanychno-Luhansk au fost înștiințați să se prezinte până în 1 aprilie 2022 la departamentul local de poliție pentru „înregistrare”. Motivele unei astfel de „înregistrări” nu sunt explicate, dar par să fie legate de următorul val de mobilizare pentru Corpul 2 de Armată care urmează să fie trimis în zonele de luptă”, transmite Ministerul Apărării din Ucraina, luni dimineață.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.