Rușii, descalificați cu suspendare de la Euro 2016. Orice incident viitor îi trimite acasă

Fanii ruși i-au luat la bătaie pe englezi la finalul meciului (Youtube)
Fanii ruși i-au luat la bătaie pe englezi la finalul meciului (Youtube)

Naționala de fotbal a Rusiei a fost descalificată cu suspendare de la Euro 2016, în urma incidentelor provocate de suporteri la meciul cu Anglia, scor 1-1, de la Marsilia.

UEFA a decis ca Rusia să fie amendată cu 150.000 de euro. Forul fotbalistic european a anunțat că dacă se vor petrece incidente similare la oricare dintre meciurile Rusiei de la Euro 2016, echipa va fi descalificată.

Peste 50 de fani ruși au fost deportați din Franța, după ce au provocat numeroase incidente pe străzile orașelor care găzduiesc meciuri la Euro 2016.

Decizia UEFA de a descalifica cu suspendare naționala Rusiei se referă, însă, doar la incidentele care s-au petrecut în stadionul Velodrome din Marsilia, când fanii ruși i-au atacat pe cei englezi.

Decizia poate fi atacată cu apel. Fanii ruși au fost acuzați și pentru gesturi și scandări rasiste. Peste 45 de oameni au fost răniți, dintre care patru grav, în cele trei zile de haos de la Marsilia. Poliția franceză a dat vina pe 150 de huligani ”bine antrenați” pentru lupte corp la corp.

Rusia face parte din Grupa B la Euro 2016, alături de Anglia, Țara Galilor și Slovacia. Următorul meci al esticilor este împotriva slovacilor, mâine, la Lille.

giphy (2)