Rușii au început să se retragă din unele zone din Ucraina. Soldații suferă de degerături și nu au mâncare

soldat rus
Soldat rus. Foto: Ministerul Apărării din Rusia (Facebook)

Rușii au suferit înfrângeri în mai multe zone din Ucraina, inclusiv în Makariv, lângă Kyiv, și au început să se retragă din cauza pierderilor de vieți omenești, dar și din cauza degerăturilor de care suferă mulți dintre soldați, relatează „The Telegraph”.

Retragerea vine după ce forțele ucrainene au lansat o contraofensivă pentru a recâștiga unele teritorii pierdute în diferite regiuni din țară.

Ucrainenii au folosit tactici de gherilă împotriva tancurilor inamicului, au anunțat oficialii americani.

Ministrul Apărării din Ucraina a spus că forțele sale au recâștigat Makariv, un oraș cu importanță strategică aflat la vest de Kyiv, în urma unei lupte dure. La final, steagul ucrainean a fost ridicat din nou în oraș.

De asemenea, ucrainenii au preluat din nou controlul asupra unei autostrăzi importante și au împiedicat trupele ruse care voiau să înconjoare capitala dinspre nord-vest.

Pe de altă parte, pe măsură ce pierderile de vieți omenești cresc în armata Rusiei, Vladimir Putin se va simți „pus la zid” și crește riscul de a folosi arme chimice și biologice, a declarat președintele SUA Joe Biden.

Și Statul Major al armatei ucrainene a anunțat că trupele ruse nu mai au resurse suficiente pentru a încerca noi progrese, ducând lipsă de combustibil, raţii alimentare şi muniţii, relatează DPA, potrivit Digi 24.

Câteva unităţi militare s-au retras în spatele frontierei ruse după ce au pierdut mai mult de jumătate din personalul lor, mai susţine Statul Major al armatei ucrainene.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.