Rusia: Nevaccinații de peste 60 de ani și cei cu boli, obligați să stea în case timp de 4 luni

moscova

Foto: essuera / pixabay.com

Autoritățile din Moscova, Rusia, le-au cerut persoanelor nevaccinate de peste 60 de ani să stea în case timp de 4 luni, relatează CNN.

Din cauza procentului redus de vaccinare a populației, de aproximativ 30%, Rusia trece acum prin cea mai gravă etapă a pandemiei. Numai miercuri, 20 octombrie, au fost raportați 1.028 de morți, țara situându-se astfel pe locul întâi la nivel mondial în funcție de numărul de decese zilnice.

În acest context, primarul din Moscova a dat o dispoziție ca toți rezidenții nevaccinați de peste 60 de ani, precum și persoanele nevaccinate care suferă de boli cronice, să stea în case timp de 4 luni, adică până la finalul lunii februarie.

„Cred că țara se îndreaptă spre un dezastru. Sper că în curând vom ajunge la o limită dincolo de care nu vom trece, însă tot avem o morbiditate și o mortalitate foarte mari. Spitalele sunt copleșite”, a declarat pentru CNN Vasili Vlassov, un epidemiolog rus și totodată fost consultant la Organizația Mondială a Sănătății.

Miercuri, președintele Vladimir Putin a aprobat o propunere a Guvernului de a declara mai multe zile nelucrătoare, în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie. În acest fel autoritățile încearcă să reducă interacțiunile sociale.

Foto: essuera / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version