Rusia închide granița cu China

Foto: Pixabay

Rușii au anunțat că vor închide frontiera lungă de peste 4.200 de kilometri pe care o au cu China, încercând să oprească răspândirea virusului periculos.

Până în prezent, peste 200 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, care se manifestă cu violență în special în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

Premierul Rusiei Mihail Mișustin a spus că se iau măsurile necesare pentru închiderea frontierei cu China, însă n-a oferit detalii suplimentare.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunțat că va suspenda temporar vizele electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt-Petersburg.

Întreaga lume încearcă să gestioneze cât mai coerent posibil epidemia din China, care a dus deja la blocarea a zeci de orașe și a zeci de milioane de oameni.

Moscova anunţase miercuri că îşi va limita legăturile feroviare cu China începând de vineri, 31 ianuarie, lăsând să circule doar trenurile directe Moscova-Beijing.

În Rusia nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus. Rusia este una dintre destinațiile turistice preferate ale chinezilor.