Rusia: Crește riscul unui război cu NATO. Anunț făcut după ce Biden a transmis că trimite sisteme performante de rachete în Ucraina

vladimir putin
Sursa: Captură YouTube (Global News)

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a declarat pentru agenția de stat rusă RIA Novosti că Moscova apreciază drept „extrem de negativ” ajutorul militar pe care SUA urmează să-l acorde Ucrainei.

Riabkov a evidențiat planurile SUA de a furniza Kievului sistemul său de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (Himars), un sistem de lansatoare multiple de rachete pe care Washingtonul a declarat că îl va furniza Ucrainei ca parte a ultimului său pachet de ajutor militar.

„Încercările de a prezenta decizia ca un element de „autocontrol” sunt inutile. (…) Faptul că Statele Unite, în fruntea unui grup de state, sunt angajate într-o pompare intenționată de arme în regimul de la Kiev este un lucru evident”, a declarat Riabkov.

Președintele Joe Biden a anunțat că SUA vor trimite sisteme avansate de rachete în Ucraina pentru a lovi „ținte cheie pe câmpul de luptă din Ucraina”. Un oficial american a spus că este vorba despre sistemul de rachete (HIMARS), spunând că raza sa de 80 de kilometri le va împiedica să fie folosite pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei.

Însă președintele ucrainean Volodimir Zelenski a data asigurări că țara sa nu are „nicio intenție de a ataca Rusia”.

„Uite, nu intenționăm să atacăm Rusia, nu ne interesează Federația Rusă, nu luptăm pe teritoriul lor”, a spus Zelenski într-un interviu pentru postul conservator american Newsmax.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.