Rusia amenință cu al Treilea Război Mondial, după ce Ucraina a cerut garanții de securitate

dmitri medvedev
Foto: Duma.gov.ru / Wikipedia.org

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în prezent șeful Consiliului de Securitate din Rusia, a declarat că documentul prin care Ucraina cere garanții de securitate va duce la cel De-al Treilea Război Mondial, relatează agenția de presă TASS.

„Camarila de la Kiev a dat naștere unui așa-numit proiect al „garanțiilor de securitate”, care în esență reprezintă un prolog la Al Treilea Război Mondial. Cu siguranță nimeni nu le va oferi „garanții” naziștilor ucraineni”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev consideră că înțelegerea propusă de Kiev este echivalentul Articolului 5 din tratatul NATO, potrivit căruia un atac împotriva oricărui stat membru NATO reprezintă un atac împotriva tuturor membrilor, aceștia urmând să întreprindă acțiunile necesare pentru a apăra statul agresat.

Fostul președinte al Rusiei a mai spus să oficialii occidentali, cărora le este adresat documentul redactat de ucraineni, ar trebui să înțeleagă un lucru: „Dacă acești proști vor continua să trimită cele mai periculoase tipuri de arme regimului de la Kiev, mai devreme sau mai târziu campania militară va atine un alt nivel.”

„Campania își va urma propriul scenariu militar, implicând tot mai mulți participanți. Întotdeauna a fost așa”, a mai comentat el.

Foto: Duma.gov.ru / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.