”Rule of six”: Adunările mai mari de șase oameni, interzise în Marea Britanie!

Rule of six. În Marea Britanie sunt în afara legii întâlnirile a mai mult de șase oameni. Foto: Pixabay

Adunările a mai mult de șase persoane au fost interzise în Marea Britanie, restricțiile fiind provocate de o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 înregistrată în ultima perioadă.

”The rule of six” (Regula celor șase) se aplică în spațiile interioare și exterioare din Anglia și Scoția, în timp ce în Țara Galilor este valabilă doar pentru interior.

Restricțiile impuse în Anglia sunt cele mai severe, aplicându-se pentru toată lumea, în timp ce copii cu vârste sub 11 ani din Țara Galilor și scoțienii sub 12 ani sunt scutiți, scrie BBC.

Ministrul de Interne Kit Malthouse a spus că oamenii trebuie să își raporteze vecinii dacă îi bănuiesc că găzduiesc o adunare de șapte sau mai multe persoane.

Rule of six nu se aplică la școală sau la serviciu

Restricțiile extrem de severe au fost impuse după ce rata de transmitere a virusului a ajuns la un nivel ce nu mai fusese atins din martie, numărul infecțiilor fiind în continuă creștere.

În fiecare din ultimele trei zile, Marea Britanie a anunțat cel puțin 3.000 de cazuri. În Regatul Unit, potrivit datelor oficiale, numărul deceselor provocate de noul coronavirus este de 41.628.

Ministrul Malthouse a spus că toate restricțiile vor fi explicate pe îndelete publicului larg: ”Vom continua să aplicăm măsurile la fel cum o facem de șase luni de zile. Suntem parte a echipei și încercăm să explicăm membrilor publicului care sunt regulile și să îi încurajăm să le respecte”.

”Rule of six” se aplică în locuințele private, în spațiile interioare, cum ar fi pub-uri, restaurante, cafenele, dar și în cele exterioare publice.

Regula nu se aplică la școală și la locurile de muncă, la nunți, înmormântări și sporturi de echipă.

Persoanele care ignoră regulile pot fi amendate pentru început cu 100 de lire sterline, urmând ca pedeapsa să se dubleze cu fiecare abatere, până la un punct maxim de 3.200 de lire.

În Iralnda de Nord măsuri similare sunt în vigoare încă din 24 august.