La 24 de ani, Roxana Coclea a făcut 300.000 de lei după doar 1 an de la lansarea afacerii

roxana coclea
Foto: Ziarul financiar

Roxana Coclea, o tânără de 24 de ani din Buzău, a ajuns la venituri de peste 300.000 lei pe an (aproximativ 64.000 de euro) din servicii de curăţenie specializată, relatează „Ziarul financiar”.

Cu ajutorul fondurilor primite prin programul Start-Up Nation 2017, în valoare de 44.000 de euro (200.000 de lei), Roxana Coclea a fondat în urmă cu un an firma de servicii profesionale de curăţenie Rxc Quality Solutions SRL.

În 2017 tânăra a renunţat la jobul de consultant fiscal pe care îl deținea într-o corporație deoarece dorea să își gestioneze singură timpul și să fie propriul ei şef. Cu banii obținuți prin programul Start-Up Nation și-a cumpărat echipamente avansate de curățenie și și-a putut plăti angajații timp de 3 luni.

După aproape un an de activitate, veniturile companiei Rxc Quality Solutions SRL au fost de peste 60.000 de euro (300.000 de lei). Compania are 25 de angajaţi.

Roxana Coclea: „Nu sunt făcută pentru corporație”

„Mi-au trebuit doar câteva luni într-o corporație ca să îmi dau seama că nu sunt făcută pentru așa ceva”, a povestit Roxana Coclea într-un interviu pentru „Opinia Buzău”. Ea a lucrat la PricewaterhouseCoopers, o corporație ce oferă servicii fiscale, juridice și de audit.

Tânăra antreprenoare a absolvit cursurile Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău și cursurile Facultății de Drept de la Universitatea din București.

Firma de curățenie pe care a fondat-o oferă servicii atât pentru firme, cât și pentru persoane fizice.

„În contextul actual, când timpul liber a devenit un lux, din ce în ce mai multă lume apelează la personalul specializat pentru a scăpa de povara curățeniei și pentru a avea mai mult timp disponibil altor activități. Cu toate acestea, din păcate, firmele de curățenie nu reușesc, încă, să înlocuiască ceea ce putem numi „doamna de la curățenie”. Mai mult, pentru că în România se încurajează în continuare munca la negru, persoanele fizice preferă să colaboreze cu menajerele care efectuează mai multe activități casnice, în detrimentul agenților specializați”, a povestit Roxana Coclea pentru publicația locală.

Printre clienții săi se numără clădiri de birouri, ansambluri rezidențiale, fabrici și instituții de stat care au decis să își externalizeze serviciile de curățenie.

Citiți și: Antreprenorii ce fac 420.000 € / an din vânzarea de cafea

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.