Roverul Curiosity ascultă „The Beatles” pe Marte

roverul_curiosity_ilustratie
Sursa: NASA

Roverul Curiosity, robotul trimis de NASA pentru a explora planeta Marte, este „trezit” dimineața pe melodiile trupelor The Beatles sau The Doors, relatează live4ever.uk.com.

Eric Blood, membru în echipa NASA care se ocupă de misiunea pe Marte a roverului Curiosity, a dezvăluit în cadrul unei sesiuni de întrebări pe site-ul Reddit câteva dintre melodiile folosite pentru a-l porni pe Curiosity în fiecare dimineață.

De când a ajuns pe Marte pe 6 august, roverul Curiosity s-a „trezit” pe „Good Morning Good Morning” (The Beatles), „Come Fly With Me” (Frank Sinatra), „Got the Time” (Anthrax), „Break on Through” (The Doors), „Got My Mind Set on You” (George Harrison), „Wake Up Little Susie” (varianta Simon&Garfunkel) sau pe melodia de pe coloana sonoră a filmului „Star Wars”.

Robotul Curiosity are în față o misiune de cel puțin doi ani pe Planeta Roșie. Principalul obiectiv este de a afla dacă zona în care a fost trimis, numită craterul Gale, a putut vreodată să susțină forme de viață microbiene.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.