Rovana Plumb a scăpat de DNA

Rovana Plumb FOTO: Gov.ro
Rovana Plumb FOTO: Gov.ro

Cererea Departamentului Național Anticorupție de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, deputatul PSD Rovana Plumb, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților.

Prin urmare, fostul ministru rămâne cu imunitate și nu poate fi urmărită penal. Ieri, și în Comisia juridică a Camerei Deputaților se votase împotriva ridicării imnunității deputatului Plumb. Majoritatea voturilor împotriva cererii DNA a fost asigurată de parlamentarii PSD și ALDE.

Rovana Plumb le-a mulțumit colegilor că au votat împotrivă. „Vreau să mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor, deputaţi în Parlamentul României, pentru faptul că au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor, înţelegând că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”, a spus ministrul demisionar al fondurilor europene.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a susţinut că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal, deoarece braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat şi, prin urmare, nici insula Belina.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.