Romsilva scoate la vânzare mii de pomi de Crăciun ieftini, la 15-35 de lei bucata

Sursa: Facebook / Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare peste 18.500 de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă, la prețuri ce pornesc de la 15 lei, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Dintre aceștia, circa 13.900 sunt din specia brad, iar în jur de 4.600 sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase. Majoritatea pomilor de Crăciun provin din culturi specializate, din pepinierele silvice ale Romsilva, un număr mai mic fiind recoltați din suprafețele de fond forestier regenerate natural, care au o densitate foarte mare.

Direcțiile și ocoalele silvice din cadrul Romsilva vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzare directă. Vor fi vânduți către operatorii econonimic numai brazii excedentari.

Prețurile la achiziția directă de la ocoalele silvice, depozite sau locurile de recoltare pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun din specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri.

Romsilva mai notează că pomii de Crăciun sunt vânduți la sediile ocoalelor silvice, în special la cele din zonele de munte și deal, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Ocoalele silvice oferă, la cerere, pomi de Crăciun cu rădacina protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați (această opțiune include costuri suplimentare).

De asemenea, în cazul în care unitățile din subordinea Romsilva vând pomii de Crăciun în piețe sau în alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare și depozitare vor fi incluse, suplimentar, in prețul final de vânzare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.