Românii vor plăti taxă de autostradă. Cât plătești pentru 100 de kilometri

Ministerul Transportului și reprezentanți ai CNADNR pregătesc un sistem de taxare a autostrăzilor din România. Potrivit capital.ro, șoferii vor fi obligați să plătească minim 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri, dacă vor să circule pe A1 și A2.

Taxa ar urma să fie impusă începând de anul viitor, după ce autostrăzile București – Pitești (A1) și București – Constanța (A2) vor suferi lucrări de reabilitare.

Potrivit jurnaliștilor de la Capital, cei mai mulți bani pentru autostrăzi și drumuri naționale s-au colectat începând cu data de 1 aprilie 2014, din plata accizei de 7 eurocenți pe carburanți. Ministerul Finanțelor a anunțat că după un an s-au strâns aproximativ 630 de milioane de euro.

Din roviniete, alte taxe pentru drumuri și autostrăzi, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România obține aproximativ 250 de milioane de euro.

Între 2014 și 2015, Statul a strâns din plata accizei peste un miliard de euro, iar din rovinietă – 440 de milioane de euro. Cu acești bani, potrivit Capital, s-ar fi construit 288 de kilometri de autostradă la câmpie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.