Românii nu vor mai plăti taxa de timbru

Guvernul a decis, în urma sugestiilor primite pe platforma online Comisia de Tăiat Hârtii, să desființeze taxa de timbru, după ce copiile legalizate au fost și ele scoase din uzul birocratic.

Românii nu vor mai plăti taxa de timbru pentru eliberarea cazierului judiciar și a cărții de identitate. Copiile legalizate, așa cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, vor fi înlocuite cu o declarație pe propria răspundere.

”O să aveți surprize uriaşe. Cazierele. Nu vor mai fi plimbaţi oamenii şi vor lua instituţiile una de la alta. Copia legalizată nu are nicio logică, să dăm bani notarului, să mergem cu aceeaşi copie la aceeaşi instituţie”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, la Digi 24.

Românii s-au plâns pe platforma online de faptul că procedura de obținere a cazierului este foarte complicată, cu drumuri la Poștă, pentru timbrul fiscal, sau la CEC, pentru achitarea taxelor extrajudiciare de timbru.

Guvernul a decis să simplifice procedura. În cazurile în care taxa de timbru va trebui plătită, românii vor putea să achite și cu cardul sau online.

Instituțiile statului vor fi obligate să accepte aceste metode de plată până în 2018, cât și să aibă baze de date care să comunice între ele, sistemul informatic fiind și el într-o amplă procedură de modernizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și un reportaj exclusiv realizat de GreatNews:

Un șanț care înghite destine. Valea în care statul ”sapă” viitorul copiilor