Românii din Marea Britanie, umiliți crunt într-un show TV. ”Ne e doar un om, e un român”

Fostul angajat BBC Jeremy Clarkson i-a umilit din nou pe români, în noua sa emisiune The Grand Tour, difuzată de Amazon Prime.

În episodul trei al seriei The Grand Tour, Clarkson se mândrește cu faptul că a construit un vehicul pe care îl poate controla prin telefon. Mașinăria lui Clarkson este de fapt o fosă septică la care a adăugat roți și un scaun.

Rugat de colegii săi, Richard Hammond și James May, să explice cum funcţionează, prezentatorul TV a deschis o uşiţă şi în interior era un bărbat care pedala, punând astfel în mişcare ”invenţia” lui Clarkson:

„Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice că să le ia locurile de muncă oamenilor. Această maşinuţă le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, le-a explicat Jeremy Clarkson colegilor săi, potrivit prosport.ro.

Reacţia ambasadorului român la Londra

Episodul a fost comentat și de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

”Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune.

Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris diplomatul, pe Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.