Românii care se vaccinează de COVID-19 nu scapă de purtatul măștii

Foto: Candid_Shots / pixabay.com
Foto: Candid_Shots / pixabay.com

Medicul Valeriu Gheorghiță, care va conduce campania de vaccinare anti-coronavirus din România, spune că măsurile de protecție trebuie respectate și după ce a avut loc imunizarea.

Astfel, românii care se vaccinează vor continua să poarte mască.

”Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă. În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil”, a declarat medicul, la Digi24.

Gheorghiță a vorbit și despre românii care nu vor fi vizați de campania de vaccinare.

”Cu siguranţă, sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinare, cel puţin în perioada următoare, şi de asemenea tot în studiile clinice nu au fost incluse persoane care aveau boli cronice care erau decompensate în ceea ce priveşte terapia. Deci pacienţii care au fost instabili, mă refer la un pacient cu un cancer în fază avansată”, a mai spus medicul militar.

Acesta spune că primele doze de vaccin pentru infecția cu COVID-19 vor ajunge în România, ”în cel mai fericit caz”, la finalul anului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.