Românii care se întorc din Bulgaria și Grecia nu vor sta 14 zile în izolare

grecia plajă

Foto: moorpheus / pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a comunicat în ședința Biroului Executiv al PNL că în aceste zile se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie şi care să le permită celor care vor să meargă în vacanță în Grecia sau în Bulgaria să nu fie obligați să stea în izolare 14 zile la întoarcerea acasă, relatează Digi24.

Grecia și-a redeschis deja muzeele și destinațiile turistice faimoase precum siturile arheologice. Săptămâna trecută, Guvernul elen a anunțat că țara își va reporni sectorul turistic treptat, începând cu data de 15 iunie, chiar mai devreme decât planificaseră inițial autoritățile.

Mai multe, Grecia nu va impune măsuri precum testarea sau carantina obligatorie la intrarea în țară. Totuși, vor fi făcute teste aleatoriu.

De asemenea, autoritățile elene au anunțat mai multe tăieri de taxe datorită cărora vacanțele vor fi mai ieftine.

Criticii susțin că aceste măsuri de relaxare vin prea repede și pun în pericol viața oamenilor, însă pentru mulți greci nu există o altă variantă, notează publicația politico.eu, sectorul turistic având o importanță crucială pentru această țară.

Harry Theocharis, ministrul Turismului din Grecia, a declarat pentru politico.eu că oamenii au nevoie de o vacanță de vară după experiență dură a pandemiei, și că Grecia este pregătită să le-o ofere, „fără să își pună cetățenii și vizitatorii în pericol”.

El a mai afirmat că liderii europeni nu ar trebui să le spună oamenilor să stea acasă, în țările lor. „La nivel european, această strategie nu are niciun sens. Europa ar trebui să se vadă pe sine ca o entitate”, a completat el.

Pe de altă parte, Grecia a fost mult mai puțin lovită de pandemia de coronavirus decât alte țări europene. Aici, doar 2.937 de oameni s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar 179 au murit.

În ceea ce privește Bulgaria, datele arată că aici s-au înregistrat până acum 2.560 de cazuri, iar 146 de pacienți au decedat.

Foto: moorpheus / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version