Românii care ar putea lucra după Brexit și fără permis de muncă

FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com
FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com

Parlamentarii britanici propun ca muncitorii calificați străini să poată lucra fără permise de muncă pentru o perioadă de până la 6 luni și fără permise muncă.

Potrivit The Independent, parlamentarii încearcă să găsească niște măsuri provizorii în lipsa unor norme privind politica de imigrație după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Printre altele, parlamentarii atrag atenția că pentru domeniile știință și tehnologie retragea din blocul comunitar ar putea fi „profund dăunător” în ceea ce privește forța de muncă.

Cei care or veni în Marea Britanie ar urma să prezinte o scrisoare din partea angajatorului, în care să fie descrisă calificarea. De asemenea, ar putea fi introduse permise de muncă pe o perioadă de 5 ani.

„Întârzierea confirmării modului în care sistemul va funcționa după Brexit este profund dăunător. Industria și comunitățile de cercetare au nevoie urgentă de certitudine. (…)

Dacă Marea Britanie vrea să rămână după Brexit deschisă și atractivă pentru cei mai străluciți și mai talentați oameni, avem nevoie de un sistem de imigrație care să le permită cercetătorilor, tehnicienilor, studenților și antreprenorilor inovativi să vină în Marea Britanie fără să fie nevoiți să treacă printr-un proces dificil și descurajant.

Nimeni nu vrea să vadă pierderi în economie ca urmare a restrângerii capacității muncitorilor calificați de a veni în această țară.

Acest lucru este esențial pentru prosperitatea noastră viitoare”, a declarat deputatul liberal-democrat Norman Lamb, președintele comisiei pentru știință și tehnologie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.