Românii au început să-și vândă voucherele de vacanță pe internet. Ce riscă

plajă marea neagră litoral
Foto: dimitrisvetsikas1969 / pixabay.com

O parte din bugetarii care au primit vouchere de vacanță încearcă să le vândă, chiar dacă amenda este de aproape 30.000 de lei, potrivit observatornews.ro. De asemenea, agențiile de turism prinse că sunt părtașe, riscă să rămână fără licențe.

„La început tichetele de vacanță se emiteau pe hârtie. Mai puteau încerca câte unii să le folosească pe alt nume. Acum nu se mai poate. Există carduri personale, e ca un card bancar și plata se face cu cititoarele de la POS într-un mod destul de securizat”, a declarat vicepreședintele ANAT, Adrian Voican.

Însă există cumpărători care spune că au primit, o poză după card, față-verso, PIN-ul și o fotocopie după buletin și astfel au putut să folosească voucherele celor care le-au vândut.

„Este regretabil faptul că avem astfel de derapaje în rândul beneficiarilor de vouchere de vacanță, cu atât mai mult că aceștia lucrează în instituțiile publice. Încalcă Codul Penal, pentru că face un fel de fals de identitate”, a declarat un reprezentant al Ministerului Turismului.