Cei care sunt nemulțumiți de usturoiul adus din China, vor putea alege în curând un soi românesc. E la fel de mare, ușor de curățat și mai gustos decât cel din import, transmit fermierii.
Noul soi de usturoi a fost denumit Danubius și a fost creat în laboratoarele Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plate aromatice și medicinale Buzău.
Cererea a fost făcută de un fermier din Râmnicu Sărat.
„Este foarte bine dezvoltat, capacitatea lui de producție este foarte bună, ajungând la opt, zece, maxim 12 tone la hectar. S-a comportat foarte bine la condițiile climatice din acest an”, declară Vali Jecu, fermier din Râmnicelu, potrivit infobaragan.ro.
Danubius a trecut toate testele – de la dimensiune şi productivitate până la rezistenţa la secetă.
Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci şi prin aspect. În plus, tulpina puternică le permite fermierilor să-l recolteze cu utilaje agricole.
În primăvară, a plouat extrem de puțin în Câmpia Râmnicului, iar terenul pe care a fost înființată cultura de usturoi nu a fost irigat.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: