Românii au creat un soi de usturoi arătos precum cel de import

FOTO: jackmac34/Pixabay.com
FOTO: jackmac34/Pixabay.com

Cei care sunt nemulțumiți de usturoiul adus din China, vor putea alege în curând un soi românesc. E la fel de mare, ușor de curățat și mai gustos decât cel din import, transmit fermierii.

Noul soi de usturoi a fost denumit Danubius și a fost creat în laboratoarele Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plate aromatice și medicinale Buzău.

Cererea a fost făcută de un fermier din Râmnicu Sărat.

„Este foarte bine dezvoltat, capacitatea lui de producție este foarte bună, ajungând la opt, zece, maxim 12 tone la hectar. S-a comportat foarte bine la condițiile climatice din acest an”, declară Vali Jecu, fermier din Râmnicelu, potrivit infobaragan.ro.

Danubius a trecut toate testele – de la dimensiune şi productivitate până la rezistenţa la secetă.

Usturoiul Danubius întrece alte soiuri românești nu doar prin gust, ci şi prin aspect. În plus, tulpina puternică le permite fermierilor să-l recolteze cu utilaje agricole.

În primăvară, a plouat extrem de puțin în Câmpia Râmnicului, iar terenul pe care a fost înființată cultura de usturoi nu a fost irigat.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.