Românii ar putea avea o nouă zi liberă

1 iunie, dată la care se sărbătorește în fiecare an Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă. 85 de parlamentari au depus o inițiativă legislativă prin care 1 iunie este declarată zi nelucrătoare, informează Știrile TVR.

Propunerea legislativă, care ar urma să modifice Codul Muncii, se află acum în consultare publică la Senat.

Parlamentarii care au inițiat proiectul de lege susțin că este nevoie de această zi liberă pentru ca părinții să petreacă mai mult timp alături de copiii lor. Potrivit inițiatorilor, copiii care nu petrec timp de calitate alături de părinții lor pot prezenta tulburări de comportament.

1 Iunie ar urma să fie declarată zi liberă pentru toţi românii, pentru că s-ar crea o discriminare dacă s-ar acorda această facilitate doar părinţilor, mai notează sursa citată.

În prezent, Codul Muncii prevede 12 zile libere pentru români:

1 ianuarie și 2 ianuarie – Anul Nou

Prima și a doua zi de Paşti

1 mai – Ziua Muncii

Prima și a doua zi de Rusalii

15 august – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – Sfântul Andrei

1 decembrie – Ziua Naţională a României

25 decembrie și 26 decembrie – Crăciunul

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.