România va avea un vicepreședinte executiv al Comisiei Europene

Roxana Mînzatu FOTO: roxanaminzatu.ro

Roxana Mînzatu FOTO: roxanaminzatu.ro

Ursula von der Leyen a anunțat că Roxana Mînzatu a primit postul de vicepreședinte executiv în Comisia Europeană și are portofoliul Oameni, Competențe și Pregătire (People, Skills and Preparedness).

Este unul dintre cei șase vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, alături de Teresa Ribera (Spania), Henna Virkkunen (Finlanda), Stéphane Séjourné (Franța), Kaja Kallas (Estonia) și Raffaele Fitto (Italia).

”Sunt foarte fericit să îi încredințez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competențe, educație și cultură, locuri de muncă de calitate și drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competențelor și Pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

Comisarul pentru Muncă are în subordine o cincime din bugetul UE prin programul FSE+, în valoare de 142 de miliarde de euro pentru bugetul multianual 2020-2027, dar bugetul este gestionat în principal de statele membre, Comisia jucând doar un rol de supraveghere, după cum arată site-ul oficial al Comisiei Europene.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version