România trece la caniculă

Foto: pasja1000 / pixabay.com
Foto: pasja1000 / pixabay.com

Ploile vor cădea și astăzi în cea mai mare parte a țării. Rămâne activ, până la ora 22:00, un cod galben de ploi pentru Moldova și Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și zonele montane.

De luni, 21 iunie, vremea începe să se încălzească, iar ploile vor face loc caniculei.

„Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest.

În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade.

Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării”, a anunțat meteorologul Elena Mateescu, la Digi24.

De asemenea, în următoarea persioadă ar putea apărea fenomene severe precum averse toerențiale, vijelii și căderi de grindină în zonele montane, de deal, dar și în zonele sudice, centrale sau de est.

La mare va fi mai mult soare, ploile vor fi în diminuare. Valorile de temperatură în zona litoralului vor fi în creștere.

Dacă luni valorile așteptate pe litoral sunt de 22 de grade, de la mijlocul săptămânii și spre finalul ei vor fi 25-26, poate chiar 27 de grade Celsius.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.