România, țara șoarecilor în magazine. Încă un rozător filmat într-un hipermarket

șoarece magazin auchan cluj
Foto: Captură stiridecluj.ro

Un șoarece a fost filmat la Auchan Cluj, în Iulius Mall Cluj, de un client, care făcea cumpărăturile cu familia, relatează stiridecluj.ro.

“Fiica mea mi-a atras atenția că pe raft este un șoricel, care mânca ciocolata. Am sesizat vânzătoarea, dar nu a părut interesată”, a povestit clujeanul pentru sursa citată.

Reprezentanții Auchan spun că este un incident izolat.

„Regretăm acest eveniment cu totul neașteptat și izolat și vă asigurăm că am luat imediat toate măsurile pentru a elimina orice risc pentru consumatori și pentru a elucida cauzele pentru care a apărut. Astfel, am dispus, conform normelor și procedurilor interne, igienizarea și deratizarea întregului magazin precum și casarea mărfurilor pentru care există cea mai mica suspiciune că au intrat în contact. Suntem în continuare în alertă și am sporit controalele și filtrele pe care le punem în practică în mod uzual”, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

„Magazinul Auchan Cluj face cu frecvență săptămânală procesul de deratizare. Ultima deratizare a avut loc miercuri 30.06.2021. În spatele fiecărei deratizari avem un proces verbal care atestă lipsa neconformităților. În urma sesizării de azi am luat măsura de a suplimenta cu încă o deratizare în seara aceasta”, au mai precizat cei de la Auchan.

Acest incident vine la scurt timp după ce într-un magazin Mega Image din sectorul 1 din București au fost fotografiați doi șobolani care mâncau un covrig din raftul cu produse de patiserie.

Sectorul 1 din București are probleme grave cu igiena din cauza gunoaielor care zac pe stradă, neridicate de firma de salubrizare, care se află în conflict cu primăria de sector. Mulți bucureșteni au relatat că au văzut tot mai mulți șobolani pe stradă în sectorul 1.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.