România, țara din UE cu cele mai periculoase șosele. Cele mai multe accidente au loc la București

FOTO: Florin Vladescu/Facebook
FOTO: Florin Vladescu/Facebook

Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale privind accidentele rutiere din anul 2019. România este lider european la accidente cu victime din UE, Bulgaria fiind foarte aproape în urmă.

În România, anul trecut, au avut loc 31.146 de accidente rutiere care s-au soldat cu vătămări corporale. Doar 10% din accidente au avut loc noaptea, iar doar 15% dintre ele s-au petrecut pe un carosabil umed, scrie HotNews.

Cele mai multe accidente rutiere petrecute anul trecut au avut loc vinerea și în weekend.

Majoritatea accidentelor sunt cele între două mașini, peste 15.800 de cazuri, în timp ce peste 8.100 de accidente rutiere au implicat un autoturism și un pieton.

În ceea ce privește vârful ”sezonului” la accidente rutiere în care cineva a fost rănit, acesta este în mijlocul verii, în iulie și august. Pe de altă parte, cele mai puține accidente rutiere grave se produc în februarie.

Cele mai periculoase șosele sunt cele din București. Capitala e lider detașat la numărul de accidente în România. Pe locul doi se află, la mare distanță, județele Cluj, Iași, Prahova și Constanța.

În România sunt înmatriculate peste 7 milioane de autoturisme.

Peste 40.000 de persoane au fost accidentate în evenimente rutiere anul trecut, în țara noastră.

În 2020 este de așteptat ca numărul accidentelor să fie mai mic decât în anul trecut. În ultima săptămână din martie, de exemplu, când România era în stare de urgență, au avut loc doar 27 de accidente rutiere, cu 72% mai puține decât în 2019.