România, țara cu 1,5 milioane de locuințe goale

Multe dintre locuințele din România sunt goale (Google Maps)
Multe dintre locuințele din România sunt goale (Google Maps)

Aproximativ 17 la sută din casele și apartamentele din România sunt goale. Astfel, din totalul de 8,5 milioane de locuințe, 1,5 milioane sunt libere.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, această rată este printre cele mai ridicate din lume.

Cele mai multe case şi apartamente goale sunt deţinute de persoanele care au mai multe proprietăţi. În principal, în statistică intră casele de vacanță sau casele părinteşti rămase nelocuite.

Locuințele românilor plecați în străinătate, să muncească, au rămas și ele goale.

Guvernul României vrea să intervină pe piața imobiliară și să interzică primarilor și consiliilor locale să ofere avize de construcție dacă proiectele nu îndeplinesc criteriile legale minime în ceea ce privește mărimea imobilelor și facilitățile acestora.

În prezent, o garsonieră trebuie să aibă 37 de metri pătrați utili, cu o sufragerie de 18 metri pătrați și o baie de 4 metri pătrați. În cazul apartamentelor cu două camere, spațiul util trebuie să fie de cel puțin 52 de metri pătrați, iar dormitorul să aibă cel puțin 12 metri pătrați.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.