România și Polonia, țările din Uniunea Europeană cu cele mai ieftine alimente

Românii plătesc cel mai puțin pentru hrană dintre toți cetățenii Uniunii Europene. FOTO: Caden Crawford/Flickr
Românii plătesc cel mai puțin pentru hrană dintre toți cetățenii Uniunii Europene. FOTO: Caden Crawford/Flickr

Prețurile la alimente și băuturi non-alcoolice din România și Polonia au fost la 62% din media europeană în 2016, potrivit datelor publicate recent de Eurostat.

Institutul continental de statistică arată că România și Polonia au cele mai mici prețuri la hrană dintre toate statele membre ale Uniunii Europene.

De cealaltă parte, în Danemarca sunt cele mai scumpe alimente, fiind la un nivel de 150 la sută comparativ cu media din spațiul comunitar. Danemarca este urmată în top de Suedia (126%), Austria (123%) și Luxemburg (121%).

În România se găsesc și unele dintre cele mai ieftine băuturi alcoolice din UE, fiind la 69% din media europeană. Doar în alte trei țări se plătește mai puțin pentru băuturi alcoolice: Bulgaria (56%), Ungaria (67%) și Polonia (68%).

Alcoolul și produsele din tutun sunt cele mai scumpe în Irlanda, Marea Britanie și Finlanda.

România e depășită doar de Bulgaria în topul comunitar al celor mai ieftine restaurante și hoteluri. Cele mai mari prețuri în această categorie din Uniunea Europeană sunt în Danemarca.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.