România – Rusia. Tot ce trebuie să știi despre meciul de duminică dimineață

Rusoaicele au câștigat toate meciurile jucate până acum la CM din Japonia. Foto: IHF

România va întâlni Rusia, duminică, de la ora 8 dimineața, în primul meci din faza principala a celei de-a 24-a ediție a Campionatelor Mondiale de handbal feminin, organizate în Japonia.

Româncele, care vin după victoria senzație cu Ungaria, au șanse mici în fața Rusiei, însă n-ar fi pentru prima oară când handbalistele noastre au întors pe dos calculele de pe hârtie.

Naționala feminină de handbal a României nu are niciun punct în Grupa II principală, unde Spania și Rusia sunt deja la cota 4 puncte, iar Suedia și Muntenegru au două puncte.

După eșecurile cu Spania și Muntenegru, din prima fază a grupelor, româncele au doar varianta victoriei în toate cele trei meciuri rămase de disputat: cu Rusia, Suedia și Japonia (n.r. – gazdele sunt tot la 0 puncte). Chiar și așa, calificarea în semifinale nu este asigurată.

Handbal: România – Rusia, duminică, de la ora 8:00

România va juca toate meciurile în cea mai mare sală a turneului final, Park Dome din Kumamoto, care poate primi 10.000 de spectatori.

Rusia, care este pregătită la acest turneu de celebrul Ambros Martin, spaniolul care a antrenat și România, după ce vulcanicul Evgheni Trefilov a trebuit să spună pas competiției din cauza unor probleme medicale.

Rusoaicele n-au mai pierdut un meci de la începutul verii, având o serie de 10 victorii consecutive, cea mai ”stârnsă” dintre ele fiind la 4 goluri.

În ceea ce privește duelurile directe cu rusoaicele, care în 2005 ne-au bătut în finala Mondialelor, România nu stă rău: 3 victorii și o remiză în ultimele 10 confruntări.

Toate rusoaicele evoluează în campionatul intern, iar lotul este un amestec de tinerețe și experiență. Coloana vertebrală a echipei este grupul de la Rostov pe Don, însă sunt prezente și cele mai bune jucătoare de la Lada Togliati, Kuban Krasnodar și ȚSKA Moscova.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version