România riscă să fie exclusă de la Eurovision 2016

finala eurovision românia 2016 ovidiu anton
Ovidiu Anton a câștigat finala Eurovision România 2016. Foto: Eurovision România (Facebook)

România ar putea să nu participe la Eurovision 2016, din cauza datoriilor pe care TVR le are la organizatorul competiției, European Broadcasting Union.

TVR datorează aproximativ 10 milioane de euro. Cu toate că a plătit o rată de 250.000 de euro în ianuarie, postul public de televiziune a precizat că nu mai are posibilitatea de a-și achita datoriile.

„Reprezentanţi ai European Broadcasting Union – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume – au anunţat, deocamdată verbal, reprezentanţii Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancţiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiţie”, se menționează într-un comunicat emis de TVR.

România ar fi trebuit fi reprezentată la Eurovision 2016, care va avea loc în perioada 10-14 mai, la Stockholm, în Suedia, de către Ovidiu Anton, cu piesa ”Moment of Silence”.

Rămâne de văzut dacă statul român va oferi garanții reprezentanților European Broadcasting Union că datoria va fi plătită.

TVR a precizat că a plătit la termen, ”pentru prima oară după mulți ani”, participarea și transmiterea competiției din acest an, însă organizatorii par să se fi săturat de faptul că românii nu își plătesc datoriile adunate în ultimii opt ani.

Bicicleta-mașină. O idee excelentă pentru cicliștii care vor mai mult – VIDEO

Locul extraordinar unde omenirea își ține rezervele de semințe