România rămâne una dintre cele mai ieftine țări din Uniunea Europeană

FOTO: LoiRo17/Pixabay.com
FOTO: LoiRo17/Pixabay.com

Datele institutului european de statistică arată că România rămâne una dintre cele mai ieftine țări din spațiul comunitar.

Prețurile la alimente din România sunt mai mici cu 34,6% decât media din Uniunea Europeană, susține un raport al Eurostat pentru anul 2018. Astfel, alimentele vândute în magazinele din țara noastră sunt cele mai ieftine din UE.

Prețurile biletelor pentru recreere și cultură sunt, de asemenea, mai mici cu peste 40% față de media europeană.

Când vine vorba de prețurile la alcool și tutun, România are prețuri mai mari doar decât Bulgaria și Ungaria.

În ceea ce privește îmbrăcămintea și încălțămintea, în țara noastră acestea sunt mai ieftine cu 16,8% față de media europeană. Bulgaria este, însă, statul membru care oferă cele mai bune oferte la articolele vestimentare, cu prețuri de 22,2% mai mici decât în restul Uniunii.

În ceea ce privește costurile cu locuințele, România e a treia cea mai ieftină țară, după Bulgaria și Polonia, în timp ce mobilier mai ieftin ca în țara noastră se găsește, în UE, doar în Bulgaria.

Tot România și Bulgaria au cele mai mici tarife la restaurante și hoteluri, în timp ce în domeniul comunicațiilor, în România și Polonia sunt cele mai mici facturi.

Și serviciile de transport sunt foarte ieftine în România comparativ cu restul Uniunii, cu 44,8% mai mici decât media comunitară.