România are premier. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Sorin Grindeanu în funcția de prim-ministru, propunere venită din partea majorității parlamentare formate din PSD și ALDE.

Sorin Grindeanu a fost ministrul al Comunicațiilor în Guvernul Ponta. De asemenea, a făcut parte și din Comisia de Control a SRI din Parlament în perioada februarie 2013 – decembrie 2014.

E născut pe 5 decembrie 1973 în Caransebeș, e căsătorit și are doi copii. În perioada 2008 – 2012 a fost viceprimar al Timișoarei.

Este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică. La aceeași universitate a absolvit și un master. Membru PSD este din 1996, iar înainte de a deveni viceprimar al Timișoarei a fost preparator și apoi asistent la Universitatea de Vest din Timișoara. Facultatea de Sociologie și Psihologie și apoi director al Direcției pentru Tineret și Sport din Timiș.

Potrivit declarației de avere, Sorin Grindeanu are trei terenuri în județul Timiș și a creditat cu 20.000 de euro și 83.000 de lei firma SC DuoFarm SRL, unde soția sa este farmacist-diriginte. Are un credit de 44.000 de euro la ING.

„E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate. Nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică.

Am avut, dacă se poate spune aşa, o rugăminte în faţa colegilor din Comitetul Executiv Naţional, dar în primul rând o rugămite faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa şi cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia.

E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape. Dar, totdată, e şi complicat, fiind un program complex care se referă la foarte multe aspecte, la aproape toate aspectele vieţii noastre. De aceea a fost această rugăminte de a-mi fi tot timpul alături şi, sigur, de a mă ajuta dacă, dacă!, dacă această propunere va fi acceptată de domnul preşedinte Iohannis”, a declarat Sorin Grindeanu, după ce a fost votat ca propunere de prim-ministru în Comitetul Executiv al PSD.

FOTO: debanat.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.