România, pe locul 28 în lume la numărul deceselor de COVID-19 la 1 milion de locuitori

Pandemia de COVID-19 a făcut deja peste 2 milioane de victime. Foto: Pixabay

1.362 de români dintr-un milion de locuitori și-au pierdut viața până acum, de la începutul pandemiei de COVID-19, din cauza virusului, țara noastră fiind pe locul 28 în lume la acest capitol.

Pe primul loc în acest clasament sumbru este micuțul stat Gibraltar, cu o rată de două ori mai mare a mortalității raportată la un milion de locuitori. Pe doi și trei sunt țări din Europa Centrală – Cehia și Ungaria -, iar pe 4 este San Marino.

Regiunea Balcanilor stă și ea foarte prost, Bosnia, Muntenegru, Bulgaria și Macedonia de Nord fiind toate în Top 10, la fel ca Belgia și Slovacia.

Toate aceste țări au o rată a mortalității COVID-19 de peste 2.000 de cazuri la milionul de locuitori.

Mai rău decât România stau și Slovenia, Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Peru, Portugalia, Spania, Polonia, Mexic, Croația, Andorra, Franța, Liechtenstein, Panama, Lituania și Moldova, care este vecină de clasament cu România.

Mortalitatea COVID-19 la milionul de locuitori este mai mare în România decât în Suedia, Armenia, Luxemburg, Elveția, Letonia, Austria, Olanda, Irlanda, Germania, Ucraina, Grecia sau Albania.

Puteți consulta statisticile oficiale aici.

Până astăzi, 26.232 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România, 160 de decese fiind confirmate în ultimele 24 de ore.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.