România, patria taxelor: Umbra animalelor, motiv de impozitare

Autoritățile locale din România sunt foarte eficiente atunci când caută motive de taxare a populației.

Cu toate că statul român impune un nivel al impozitării extrem de dur, autoritățile din teritoriu încearcă și ele să țină pasul cu fel de fel de reglementări bizare, cum ar fi taxa pe umbra făcută de animale, care este în vigoare în Bistrița.

Primăria Bistrița a impus această taxă în urmă cu câțiva ani, reușind să aducă bani la buget de pe urma animalelor ieșite la pășunat în preajma orașului. Proprietarii de animale care folosesc păşunile de lângă oraş trebuie să plătească Primăriei Bistriţa 110 lei pe hectar, scrie Adevărul.

Aceeași primărie taxează cu 240 de lei orice ușă suplimentară de acces în locuințele bistrițenilor. O ușă de acces în curte aduce la bugetul local 120 de lei. Și bistrițenii nu se opresc aici.

Cei care vor un spaţiu comercial, birou, cabinet medical, stomatologic sau veterinar la parterul unui bloc din Bistriţa și au nevoie de scări de acces trebuie să achite 95 de lei lunar, taxa de scări. Sunt taxați și cei care dețin căruicioare, care trebuie să plătească 35 de lei pe an Primăriei Bistrița pentru folosirea acestora în oraș.

În schimb, la Timișoara, firmele care prestează servicii pirotehnice plătesc autorităţilor locale 200 de lei pentru un minut de artificii. La Bacău, firmele care se ocupă cu săparea șanțurilor trebuie să plătească primăriei o taxă de doi lei pe metru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.