Muntenegru – România. Tot ce trebuie să știi despre partida ultimelor speranțe pentru tricolori

Naționala României își joacă ultima carte în drumul către Cupa Mondială din 2018. Foto: FRF
Naționala României își joacă ultima carte în drumul către Cupa Mondială din 2018. Foto: FRF

Ca să rămână pe drumul spre Cupa Mondială din Rusia, în 2018, tricolorii români trebuie mai întâi să câștige luni seară în Muntenegru. 

După izbânda ridicolă de pe Național Arena, un 1-0 târziu cu Armenia, tricolorii au disperată nevoie de un rezultat similar și în Muntenegru. Șansele de calificare la Cupa Mondială din Rusia, de anul viitor, sunt minuscule, însă un succes la Podgorica ar aprinde câteva speranțe în tabăra română.

Golul lui Alexandru Maxim din prelungirile duelului cu neinspirații armeni a adus și primul șir de victorii din cariera de selecționer a germanului Christoph Daum, care a început cu o remiză nefericită chiar în fața Muntenegrului, încheiată cu scorul de 1-1, de un penalty ratat de Nicolae Stanciu.

Ambițioșii muntenegreni, care nu au ajuns pe cont propriu la un turneu final, nu vor fi mulțumiți cu rezultat sau un joc similar. Au câștigat și ei ultimele două partidei, ambele oficiale, 4-1 cu Armenia și 3-0 în Kazahstan, au patru puncte avans în clasament față de România, iar o victorie le-ar pune pe tavă o ”finală” pentru play-off cu Danemarca, tot pe teren propriu.

Ex-iugoslavii joacă un fotbal pragmatic, bazat pe o defensivă ordonată, foarte capabilă la fazele fixe, cu o mare vedetă: Stefan Jovetici. Mijlocașul ofensiv, care joacă la AS Monaco, este al doilea golgheter al grupei E, cu 6 goluri în 7 meciuri. Cealaltă amenințare ofensivă vădită a muntenegrenilor este Fatos Beciraj, atacantul rușilor de la Dinamo Mosocova.

Daum a anunțat că îl va titulariza pe Maxim, iar din echipă va lipsi Mihai Pintilii, suspendat. Florin Andone va începe din nou titular în atac, în ciuda faptului că nu a mai marcat de aproape doi ani pentru națională.

Meciul de la Podgorica începe la ora 21:45 și este transmis de postul național de televiziune.

Dacă învinge, România se apropie la un punct de Muntenegru, care împarte acum locul 2 în grupă cu Danemarca, la cota 13 puncte. Nordicii sunt mari favoriți la victorie la Erevan, în Armenia, în timp ce liderul Polonia (+7 puncte față de tricolori) are întâlnire cu Kazahstanul la Varșovia.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.