România lui Rădoi a câștigat în Austria cu 3-2! Ce urmează pentru tricolori

Foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

Naționala de fotbal a României s-a impus în Austria, în a doua etapă a Ligii Națiunilor B, după un meci spectaculos, în care tricolorii au arătat din nou ca o echipă mare.

După ce nord-irlandezii i-au stricat debutul lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a selecționatei române, scor 1-1 la București, tehnicianul a făcut mai multe schimbări pentru meciul cu Austria, iar efectele nu au întârziat să apară.

Cu Ianis Hagi pe banca de rezerve tot meciul, România a deschis scorul la prima fază de poartă, în minutul 3, prin Denis Alibec. Austriecii, care veneau după un succes important în Norvegia (2-1), au reușit să egaleze în minutul 17, prin Baumgartner, iar până la pauză și-au mai creat câteva bune ocazii de a marca.

Chiar și așa, în partea secundă a meciului, tot tricolorii au fost cei care au marcat primii, prin fundașul Dragoș Grigore, după o fază fixă. Alexandru Maxim a dus scorul la 3-1, printr-un lob de finețe peste portarul gazdelor, însă finalul nu a fost lipsit de emoții, mai ales după ce Onisiwo a redus din handicap, în minutul 81.

Tricolorii au rezistat, însă, asalturilor austriece și s-au instalat pe primul loc al Grupei 1 din Liga Națiunilor B. Dacă se vor menține pe această poziție, oamenii lui Mirel Rădoi vor promova în primul eșalon al competiției organizate de UEFA.

”Țin să îi felicit pe toți, de la Tătărușanu (n.r. – portarul echipei) până la ultimul jucător și le cer scuze celor care nu au apucat să joace, dar sper să o facă pe viitor”, a spus Rădoi după prima victorie a României în fața Austriei din ultimii 34 de ani.

În celălalt meci al grupei, Norvegia demolat Irlanda de Nord, în deplasare, cu 5-1.

Succesul din Austria dă mare încredere fotbaliștilor români înaintea barajului cu Islanda, pentru calificarea la Campionatul European, care va avea loc peste o lună de zile.