Toate zonele pentru scăldat care au fost evaluate în România au îndeplinit cerințele minime de calitate în conformitate cu normele Uniunii Europene.
Potrivit unui raport al Agenției Europene de Mediu și al Comisiei Europene, în ultimii 40 de ani, plajele și locurile de practicare a înotului din întreaga Europă înregistrează o tendință pozitivă, cu ape din ce în ce mai curate.
Au fost analizate peste 21.000 de zone pentru scpldat, atât costiere, cât și interioare. Apa pentru scăldat a fost eșantionată și monitorizată pentru determinarea oricăror eventuale contaminări cu materii fecale provenite de la apele uzate sau de la animale.
Experții europeni au realizat și o hartă interactivă a locurilor de scăldat din Europa. O puteți accesa aici.
În România, 70% dintre apele pentru scăldat sunt considerate a fi excelente, în timp ce restul de 30% au primit calificativul ”bun”. Sub aceste două categorii sunt, în funcție de nivelurile de bacterii fecale detectate, și apele ”satisfăcătoare” și ”nesatisfăcătoare”.
La nivel european, peste 85% din zonele pentru scăldat monitorizate în 2016 au îndeplinit cele mai stricte standarde de calitate.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: