România la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ce șanse avem la medalii

Echipamentele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi contrafăcute (olympic.org)
Canotajul ar putea aduce majoritatea medaliilor pentru România la JO 2020 (olympic.org)

Dacă la precedentele Jocuri Olimpice, găzduite de Rio de Janeiro, în 2016, România a obținut doar 4 medalii – una singură de aur -, la competiția din Japonia, amânată cu un an din cauza pandemiei, șansele de izbândă ale sportivilor români par mai bune.

România are 101 sportivi calificați la Tokyo 2020, printre care figuri cu mare experiență, precum gimnastul Marian Drăgulescu, dar și tinere speranțe, precum înotătorii Robert Glință și David Popovici, toți cu șanse reale la medalii.

România are calificate și două echipe la Tokyo, cea feminină de baschet 3×3, respectiv naționala masculină de fotbal, prezentă la un turneu olimpic pentru prima oară după o jumătate de secol.

Dacă în probele de atletism o medalie ar fi o mare surpriză, mari speranțe se leagă de echipajele de la canotaj, unde 36 de sportivi din țara noastră vor intra în competiție.

România speră la o medalie și la judo, dar și la scrimă, prin Andreea Chițu, respectiv Ana Maria Popescu.

La tenis de masă, România va avea echipa feminină – Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu -, dar și un sportiv calificat pe tabloul de simplu masculin – Ovidiu Ionescu.

În schimb, la tenis de câmp, România va fi reprezentată de Mihaela Buzărnescu, la simplu, după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea au declarat forfait din cauza unor accidentări, și de la Raluca Olaru și Monica Niculescu, la dublu.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori în tribune, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Casele de pariuri consideră că România va obține, cel mai probabil, 4-5 medalii la Jocurile Olimpice 2020.