România joacă din nou fotbal. Ianis Hagi, după victoria splendidă cu Anglia: ”Incredibil, nu doar pentru noi, ci pentru toată țara”

Ianis Hagi a marcat câte un gol în ambele victorii de până acum ale României la Euro U21 din Italia. Foto: Facebook / UEFA Under-21 Championship

Laudele au curs în valuri astăzi pentru evoluția naționalei de tineret a României, care a obținut a doua victorie spectaculoasă la Campionatul European din Italia, 4-2 cu puternica națională a Angliei.

Englezii, campioni mondiali la U20, au dominat meciul, au ratat și au fost blocați de extraordinarul portar Ionuț Radu, în timp ce tricolorii mici au făcut un nou meci splendid, după succesul cu 4-1 în fața Croației, marcând din nou de 4 ori.

George Pușcaș a deschis scorul când mai era doar un sfert de oră din timpul regulamentar, dintr-un penalty obținut de ”rezerva” providențială Florinel Coman. Englezii au egalat prin Gray doar trei minute mai târziu.

”A fost o seară incredibilă. Să vedem suporterii de pe stadion, dar și pe cei care s-au uitat la meci în România. E o seară incredibilă, nu doar pentru noi, ci pentru toată țara”, le-a spus Ianis Hagi celor de la UEFA după succesul cu 4-2 în fața Angliei.

Ianis Hagi a marcat golul de 2-1 pentru tricolori, însă fericirea tricolorilor a ținut doar câteva secunde, englezii reușind să egaleze la faza următoare, prin Abraham.

”A fost un meci nebun. Am fost foarte fericit după ce am marcat, iar apoi, după două secunde, am fost foarte trist. Au fost multe emoții nebune, dar e bine că am câștigat meciul și că avem șase puncte”, a mai spus Hagi jr.

Ultimele două goluri ale României au fost semnate de Coman, cu două șuturi de la distanță, primul cu largul concurs al portarului englez, însă al doilea a fost o execuție de generic, unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului.

România are șase puncte și conduce Grupa C, fiind la egalitate de puncte cu Franța, dar cu un golaveraj mai bun (+5). În semifinale se califică primele clasate în fiecare dintre cele trei grupe, dar și cea mai bună echipă de pe locul 2.

Cu un meci rămas de disputat, celelalte echipe care pot egala România la puncte, în cazul unui eșec în ultimul meci, cu Franța, au cel puțin patru goluri de recuperat față de echipa noastră.